Onze visie op VIS

Wij krijgen onze vis iedere dag (!) vers geleverd vanuit IJmuiden. Onze leverancier draagt zorg voor de juiste certificaten, waardoor de producten die wij geleverd krijgen voldoen aan de eisen die wij er aan stellen. Wij hebben gekozen voor vis die voldoet aan het MSC-keurmerk. Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij: visbestanden worden duurzaam beheerd en er wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee. Bijvangst wordt tot een minimum beperkt. MSC is een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid. Zo zien wij onze verantwoordelijkheid: kraakverse vis serveren, die voldoet aan de hoogst mogelijke norm van duurzaamheid.

Onze visie op KIP

Als wij gerechten op onze kaart hebben staan, waarin kip is verwerkt, dan stellen wij hoge eisen aan de leverancier daarvan. Wij willen dat de dieren een relatief goed leven hebben gehad. Dat wil zeggen: opgroeien in een langzaam tempo in een omgeving die diervriendelijk genoemd mag worden. Dus veel ruimte per dier met vrije uitloop naar buiten. Het Franse keurmerk Label Rouge voorziet daar al sinds 1960 in. De productiemethode van het Label Rouge-gevogelte staat garant voor het welzijn van de dieren, eerbied voor het milieu en een superieure smaakkwaliteit. En zo willen wij dat: een perfect stukje vlees met respect voor het dier en de omstandigheden waarin het heeft geleefd.

Onze visie op RUNDVLEES

Het rundvlees op onze kaart - al het rundvlees - komt van één en dezelfde soort: Black-Angus Hereford runderen. Deze dieren groeien biologisch op in weelderige weiden en worden de laatste 150 dagen afgevoerd met graan. Dit creëert een malsheid en marmering die wij nooit eerder in rundvlees zagen. Sappig en vol van smaak. Het beste van het beste en met minder nemen wij geen genoegen.